Loading...
Rommel2021-10-28T16:34:19+00:00
Rommel troep chaos spullen opruimen orde hulp kast

Wat is rommel?

Allerlei dingen die je niet (meer) dienen en chaos veroorzaken

Dit kost bakken energie en tijd (zoeken naar spullen) en je blijft ‘hangen’ in het verleden omdat je er continue mee wordt omringd. Wie je nu -op dit moment- bent, is lastig uit te zoeken met al die ruis. Hoe weet je wat je ECHT aan wilt trekken als je voor een uitpuilende kledingkast staat? Je hebt dan toch geen idee meer wat er allemaal in ligt. Het kan allerlei redenen hebben om dingen te bewaren. Want reken maar dat je ergens in je leven een opvatting hebt overgenomen/gecreëerd over spullen. Die opvatting zeul je dagelijks mee in je leven en zit je alleen maar in de weg. Daardoor lijkt je huis wel een rommelhok, opslagplaats of wie weet zelfs een museum! Hoe fijn als je een nieuwe overtuiging kan krijgen?! Waardoor je alleen nog de spullen wilt hebben die je daadwerkelijk gebruikt en mooi vindt! En die NU bij je passen.

Ik wil meer weten over ruimte!

Stappen naar ruimte:

1) Ga eerst je rommel herkennen en het patroon erachter zoeken. Dit zorgt ervoor dat je het patroon kunt gaan doorbreken omdat je weet wat je valkuilen zijn. Doe dit bijvoorbeeld met de methode van Marie Kondo. Hou alles (elk item) vast en voel of het nog “joy sparkt’. Simpel maar heel effectief! Tip: ga aan de slag met een deelgebied om chaos en wanhoop te voorkomen.

2) Onderschat ruimte maken niet. Je hebt er jaren over gedaan om al die spullen te verzamelen. Dus het vraagt wel wat van je om het te gaan loslaten en het anders te gaan doen. Wees lief voor jezelf!

3) Als je het hele proces hebt doorlopen, voel je je als herboren. Het is tijd voor bloei! Je hebt tijd en vooral ruimte om te doen wat je altijd al wilde doen en je kent jezelf een stuk beter dan daarvoor. Dat levert zelfvertrouwen en zelfliefde op. Je gaat bewust door het leven en je voelt je zo vrij als een vogel. Vrij van ballast.

Mijn avonturen

Deze ‘ontdekkingen’ wil ik graag met je delen voor een simpel maar compleet & blij leven!

Netflix-tip!!

Kijktip voor de Netflixers onder ons: Tidying Up with Marie Kondo! Marie Kondo, van het succesvolle boek 'Opgeruimd', laat zien hoe levens kunnen veranderen

Wat is consuminderen?

Simpel: minder consumeren. Minder kopen, spullen delen of huren i.p.v. bezitten, zelf dingen maken, kapotte spullen laten repareren i.p.v. nieuwe kopen, écht opruimen ofwel ontspullen. Met als