Loading...
Mijn verhaal2021-10-28T17:47:30+00:00
Klein Else

Toen ik klein was

Had ik al ontzettend veel moeite met loslaten…

Ik bewaarde alles, maar dan ook alles! Servetjes van dat leuke restaurant, een gekregen schelpje, een vrolijk rietje, de parasolletjes van het kinderijsje, glimmende knoopjes, een bolletje wol omdat het zo zacht was, tijdschriften, spullen, spullen en nog meer spullen.

Best typisch want één van mijn eerste woordjes was ‘weg’. Dit was inclusief handgebaar en zonder w (want die was toen nog te lastig 🙂 ). Het is dus ergens misgegaan….

Toen ik ouder werd, hechtte ik op een gegeven moment zoveel (emotionele) waarde aan spullen dat ik ze niet meer gebruikte of droeg. Help! Ik was het spoor volledig bijster.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met veiligheid en zelfliefde maar vooral ook met angst. Angst om te verliezen, angst voor defecten, angst voor tekorten, angst om de herinnering kwijt te raken, angst om mis te grijpen….

Potjandorie, getsiederrie. Zo wil ik niet leven!

Het roer om

Toen ik ging verhuizen, kwam ik erachter hoeveel spullen ik had… in mijn eentje!!

Aangezien ik toen nog niet aan opruimen dacht, stond het gewoon allemaal in huis (lekker veel kasten) en was het ‘gezellig vol’. Maar al die spullen voel je wel en nemen ruimte in. Aangezien ik graag dans, had ik liever een stuk vloer overgehouden om te dansen i.p.v. een volgepropte woonkamer.

Samenwonen

Al die spullen in 1 huis????

2 huizen samenvoegen in mijn appartement en dan ook nog leefruimte overhouden… Er moest wat gebeuren, dat was een behoorlijke uitdaging. Ik begon aan mijn opruimavontuur. Stapje voor stapje en ik werd gegrepen door het opruimvirus.

Tegelijkertijd kwam mijn leven op zijn kop te staan en dat moment heb ik aangegrepen om ruimte te maken. Ruimte in huis maar ook ruimte voor mezelf. Voor wie ik NU ben.

Door op te ruimen, ben ik eindelijk los gekomen van het verleden waarin ik mezelf gevangen had gezet.

Emotionele reis

In de tussentijd heb ik enorm veel losgelaten!

Resultaat; ik heb nog maar een paar kasten en alleen de spullen die ik echt heel mooi vind en die bij mijn huidige ‘ik’ passen. Er is ruimte voor een ander leven. Voor leuke nieuwe projecten.

Door te leven vanuit vertrouwen en vanuit ‘er is genoeg’, is mijn leven drastisch veranderd en doe ik de dingen die ik altijd al wilde doen. Ik heb ineens tijd en ik sta open voor impulsen i.p.v. een stressvol bestaan waarin ik continue moest presteren van mezelf.

Else mijn verhaal coney island beach free vrij blij Ruimtemaker

FREEEDOOOOOOOM!!

En nu heb/doe ik alleen nog wat ik leuk vind

Ik ben pilates trainer, zangeres, stemactrice en voice-over, ik speel in musicals, ik spreek en interview op (sport)evenementen en ik ben ruimtemaker!

Ja, ruimtemaker. Zo noem ik mijzelf omdat ik intussen wel ervaringsdeskundige ben in het maken van ruimte. Ik ben in alle valstrikken gelopen, heb spiegels gezien, ben tegen muren gelopen (auw), kwam mezelf tegen, ben gestruikeld en gevallen maar ik stond steeds weer op. Ik ben vol door het proces gegaan. En het was het waard. Want nu ben ik vrij! Vrij van spullen, verwachtingen en angst. Ik leef nu! En ‘in het nu’ zoals Eckhart Tolle zou zeggen.

Mijn ogen gaan twinkelen als het ‘opruim-onderwerp’ ter sprake komt. Het is zo iets moois! Dat werkt aanstekelijk. Daarom ben ik begonnen met “Haal alles uit je kast”. Er zijn zoveel mensen die vrij willen komen van hun (emotionele) bezittingen. Ik wil mensen diezelfde vrijheid laten ervaren. Het ligt voor het oprapen, je hoeft alleen nog maar te kiezen. Kies je voor vrijheid of voor je zelfgemaakte gevangenis?

Liefs, Else

Mijn avonturen

Deze ‘ontdekkingen’ wil ik graag met je delen voor een simpel maar compleet & blij leven!

Netflix-tip!!

Kijktip voor de Netflixers onder ons: Tidying Up with Marie Kondo! Marie Kondo, van het succesvolle boek 'Opgeruimd', laat zien hoe levens kunnen veranderen

Wat is consuminderen?

Simpel: minder consumeren. Minder kopen, spullen delen of huren i.p.v. bezitten, zelf dingen maken, kapotte spullen laten repareren i.p.v. nieuwe kopen, écht opruimen ofwel ontspullen. Met als

Geïnspireerd raken?

Het begint allemaal bij bewustwording... Niets inspireert zoveel als een verhaal van een ander. Maura Malloy vertelt in haar TED talk over haar opruimuitdagingen. Door mijn openheid

“Less is so so so much more”

Else

“Wanneer voel je je het fijnst? Op vakantie? Dat komt doordat je al je zooi niet om je heen hebt.”

Else

“Zo leuk dat ik al zoveel mensen heb mogen inspireren, motiveren en stimuleren.”

Else