Loading...
Loslaten2018-07-06T12:54:13+00:00
loslaten ballon opruimen lucht vrijheid minimalisme kast haalallesuitjekast

Wat is loslaten?

De ultieme vrijheid en leven vol vertrouwen

Vrij zijn van (je eigen opgelegde) beperkingen, spullen, opvattingen en gewoontes. Het verleden, het verleden laten zijn. Oftewel, in het NU leven! Met de spullen, mensen, activiteiten die NU bij je passen!! Een passend leven op ieder gebied!

Loslaten is het moeilijkste wat er bestaat maar oefening baart kunst. Het is ook nooit mijn sterkste punt geweest. Zo lastig om je spullen, veiligheid, standpunten, opvattingen, patronen, perfectie en overtuigingen overboord te gooien! Toen ik begon met opruimen, had ik graag hulp gehad omdat ik met millimeter-stapjes door het proces ging. Er was maar weinig te vinden over ervaringen van andere mensen.  Je kunt heel veel informatie vinden over hoe je het moet doen enzovoort maar het kwetsbare stuk kon ik met werkelijk niemand delen. Ik voelde mij daarin soms ook onbegrepen en ik hoorde steeds weer dat angststemmetje in mijn hoofd.  Door er toch vol voor te gaan (aarrrgghh creepy!) merkte ik dat, hoe meer ik losliet, hoe vrijer ik mij voelde. Ik kan zonder! De wereld vergaat niet! Ik kwam steeds dichter bij mezelf. Vertrouwen kwam in de plaats voor angst. Loslaten is jezelf letterlijk in het diepe laten vallen. En ik garandeer je dat je niet te pletter valt. Je zult versteld staan van jezelf!

En dan kom je volledig tot bloei!

Ja, je kunt zonder

De herinnering zit in je hart, niet in je spullen

Kies voor loslaten

Emotionele spullen….

Veel spullen met emotionele waarde zijn eerder ballast dan verrijking. De ‘waarde’ is vaak helemaal niet leuk en opbeurend maar juist ellende en verdrietig (omdat iets/een tijdperk over is). Het goede nieuws is dat we die lading er zelf aan hebben gehangen en we mogen hem er dus ook zelf weer afhalen! Ook van gekregen cadeaus of spullen van dierbaren die we niet (meer) mooi vinden!

Want spullen met een emotionele lading houden je in een bepaalde periode uit het verleden (herinneringen) of juist in de toekomst (ooit nog gitaar spelen, ooit nog een feestje voor die jurk). Daardoor is het lastig om in het NU te leven en om te weten wie je NU eigenlijk echt bent en wilt. Tijd om los te laten!

Als je het opruimen steeds beter in je vingers krijgt, voel je precies welke spullen je nog blij maken. Je bent eerlijk en je zult jezelf niet langer voor de gek houden. Ik deed voorheen alsof ik spullen nodig had voor geluk terwijl ik er eigenlijk ongelukkig van werd. Dit had niets met materialisme te maken, meer met het oude vertrouwde, met veiligheid en geborgenheid; allemaal zaken die je niet kunt vinden in spullen.

Gelukkig heb ik nu geen schuldgevoel meer naar die gitaar mij steeds aankeek en die ik niet bespeelde. Ik heb de gitaar verkocht. De herinneringen met ‘oude pijn’, heb ik weggedaan en losgelaten. De dingen waar ik geluk bij voel en die nu bij mij passen, hou ik. Simpel geluk.

“Naast alle spullen, laat je ook je conditioneringen en oude pijnen los en kun je zijn wie je altijd, onder al die troep, al bent geweest”.

Ja, ik ben toe aan loslaten!

Mijn avonturen

Deze ‘ontdekkingen’ wil ik graag met je delen voor een simpel maar compleet & blij leven!

Netflix-tip!!

Kijktip voor de Netflixers onder ons: Tidying Up with Marie Kondo! Marie Kondo, van het succesvolle boek 'Opgeruimd', laat zien hoe levens kunnen veranderen

Wat is consuminderen?

Simpel: minder consumeren. Minder kopen, spullen delen of huren i.p.v. bezitten, zelf dingen maken, kapotte spullen laten repareren i.p.v. nieuwe kopen, écht opruimen ofwel ontspullen. Met als

Geïnspireerd raken?

Het begint allemaal bij bewustwording... Niets inspireert zoveel als een verhaal van een ander. Maura Malloy vertelt in haar TED talk over haar opruimuitdagingen. Door mijn openheid