Na al mijn oude knutselwerkjes, rapporten, brieven, kaarten en andere herinneringen, was ik toe aan het opruimen van mijn foto’s. Twee dozen vol met oude foto’s had ik als laatste bewaard. Dit was het enige fysieke spul dat nog ruimte innam en waar ik moeilijk afscheid van kon nemen, terwijl ik er nooit iets mee deed.

En hoe simpel kan het zijn? Alles wat ik nodig had, was een goede scanner, bakken doorzettingsvermogen en veel geduld. Nu heb ik alles digitaal! De foto’s heb ik duidelijk benoemd zodat ik weet wanneer ze zijn gemaakt, waar het was en wie er op de foto’s staan. Daardoor kan ik ze makkelijk vinden op mijn computer. Door het scannen, zie ik veel meer details omdat de foto lekker groot wordt op mijn beeldscherm. Ik haal er nu zoveel meer plezier uit dan toen ik ze nog fysiek had.

En nu komt het allerleukste; ik heb 1 mapje gemaakt met mijn lievelingsfoto’s/herinneringen van vroeger. Elke foto tovert een lach op mijn gezicht. Als liefst wil ik dit mapje aan iedereen laten zien, zo leuk vind ik hem. Het weerspiegelt mij en wat ik leuk en belangrijk vind. Daar kwam ik pas achter toen hij af was. Want als je van honderden foto’s de 50 leukste uitkiest, hou je echt het dierbaarste over.

De selectie voor het fotomapje heb ik gemaakt tijdens het scannen. Steeds als ik heel blij werd van een foto, kwam hij op een aparte stapel. Daarna heb ik die stapel in vier rondes met tussenpozen van ruim een week steeds dunner gemaakt, tot de leukste over waren. Door al het opruimen in huis, had ik mijn ‘opruimspier’ dusdanig getraind en was ik hier eindelijk toe in staat.

En nu…. HEB IK ALLES OPGERUIMD!!!! Dik vet feest want wat een avontuur was dit!! Zoveel geleerd en zo veel ruimte gekregen. Letterlijk en figuurlijk.

Nu heb ik van al mijn spullen alleen het allerleukste fysiek over en daar omring ik mij dagelijks mee. Het past bij wie ik op dit moment ben. De spullen geven mij een blij gevoel en mijn energie verdoe ik niet meer aan rommel en onnodig dagelijks opruimen. HOERA, dat is verleden tijd!

Ik heb geen dingen ‘waar ik nog wat mee moet doen’ of  ‘die misschien leuk zijn voor later’. Of dingen die ‘wel leuk zijn’ in plaats van ‘GEWELDIG!’ Die dingen houden je tegen om voluit te leven. Weg ermee!

Wat heeft dit avontuur mij gebracht? Als samenvatting kan ik volmondig zeggen: “Rust,  Ruimte en Vrijheid!” Ik kan met een rustig hoofd gaan en staan waar ik wil!

Wil je, net als ik, van je ballast af? Neem dan contact met mij op!

BEKIJK HIER DE PAKKETTEN