Ook mijn eetgewoontes heb ik onder de loep genomen en opgeruimd. Ik ben heel bewust gaan kijken naar wat ik allemaal naar binnen propte.

Bij mijn opvoeding hoorde ook gezond eten. Superfijn! Ik lust bijna alles en ik ben gek op fruit, groentes en gezonde dingen. Geweldig, daar hoef ik dus geen moeite voor te doen. Naast al dat gezonde eten/drinken was ik ook gek op koekjes. Ik werd ook wel koekiemonster genoemd. Ik at niet 1 koekje uit een pak, nee ik at ze allemaal op. Ook was ik gek op een snoepjes, chocola en chips en lange tijd dronk ik heel graag en heel veel Ice Tea. OMG ik was dus echt MEGA suikerverslaafd!! Ik denk overigens dat bijna iedereen dat is want werkelijk (bijna) overal zit suiker in!

Door een tijdje heel bewust te zijn van wat ik allemaal at, heb ik ook een periode zeer weinig tot geen suiker genomen. Dat beviel heel goed. Geen dipjes meer en zelfs de drang naar suiker verdween. Koffie met suiker vond ik ineens vies. Woooohooeee wat een verandering! Ook etiketjes lezen van wat je allemaal eet, kan best leuk zijn. Je weet ineens wat je eet i.p.v. het maar klakkeloos naar binnen te schuiven. Nu heb ik mazzel met mijn genen en met mijn bouw maar ik vind het ook belangrijk dat ik mijn lichaam ‘troepvrij’ hou.

Na een tijdje geen suiker te hebben gehad, kies ik nu bewust wanneer ik wel iets neem met suiker en wanneer ik iets oversla. Voor mij is de ideale oplossing dat ik alleen buitenshuis zoetigheden of minder gezonde dingen eet. Zo blijft bijvoorbeeld een stuk taart bijzonder en is een koekje bij de koffie een feestje (ja soms biets ik ook andermans koekje, guilty pleasure, I know). Ik geniet er echt van buiten de deur en haal het niet meer in huis. Het is een keuze; ik word niet meer blij van die oude gewoontes. En als het er niet is, kun je het ook niet nemen. Nu eet ik een appel als ik trek heb i.p.v. een pak koekjes. Daar knap je van op.

Hoe je je eetgewoontes eenvoudig verandert? Gewoon alles waarvan je weet dat het ‘slecht’ voor je is, niet meer in huis halen. Je wilt toch alleen het beste voor jezelf?

Ik ben totaal geen foodie dus ik ga mij ook niet op dat vlak wagen. Maarrrr ik kan natuurlijk wel mijn kick-ass recept voor zelfgemaakte chocola met je delen. Dit doe ik vooral omdat het ontzettend lekker is en ontzettend simpel. En ja, door al dat opruimen, ben ik gek op simpel! Als mensen in mijn omgeving het hebben geproefd, willen ze altijd het recept. Dus ik waarschuw je wel, hierna wil je wellicht nooit meer iets anders. Dit recept verpest je voorgoed! ­čÖé

Simpel recept om zelf chocolade te maken (5 minuten, geen toegevoegde suiker)

3 ingredi├źnten:

Bereiden:

1) Smelt 50 gram kokosolie au bain marie

2) Snij 100 gram -liefst Medjoul- dadels

3) Stop de dadels en gesmolten kokosolie in een keukenmachine zoals de Magic Bullet of Nutribullet

4) Voeg 3 eetlepels cacao poeder met (kleine) kop erop eraan toe

5) Deksel erop en kort laten draaien tot het een blubberige massa is

6) Leg doorzichtig folie op een bord en lepel de chocolademassa op het bord en verspreid het over het bord

7) Duw noten of vruchtjes boven op de chocola indien gewenst. Ik vind puur het lekkerst

8) Vouw de folie dicht en leg het in de vriezer, na een half uur is het al klaar!

Let op, omdat er geen toegevoegde suikers inzitten, is het niet maanden houdbaar. Ik bewaar het in de vriezer en dan is het zeker een paar weken houdbaar.

Eet smakelijk!!!