Bij het opruimen van je huis, hoort ook je badkamerkastje… Bij mij was dit ingrijpender dan verwacht want ook mijn “oude” mijn beautyritueel is gesneuveld. Of beter gezegd; die heb ik ook opgeruimd.

Mijn moeder zegt altijd: “Smeren, smeren, smeren”, dan blijft je huid mooi! En ze heeft gelijk. Ze is zelf het levende bewijs. Met deze kennis heb ik mij helemaal suf gesmeerd. Op een gegeven moment ook met dure crèmes die veel beloven, prachtig zijn verpakt, heerlijk ruiken en een gevoel van luxe geven.

Tot ik tijdens mijn opruim-avonturen door mijn schoonzus (en schoonheidsspecialiste) werd geattendeerd op Dr. Jetske Ultee en Paula Begoun. Deze dames kijken naar (en onderzoeken) welke ingrediënten in producten zitten of die ook daadwerkelijk iets voor je huid doen. Dat was een eyeopener! Goede crème hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, in veel van die dure producten zit parfum en alcohol en dat is ronduit slecht voor je huid!

En wat heerlijk voor je huid en voor je portemonnee dat ongeparfumeerde crèmes met werkzame stoffen in luchtdichte verpakkingen wel betaalbaar zijn! Win-win situatie!

Dus wat gebruik ik nu? Simpel: luchtdichte verpakkingen (geen potjes met deksel). Geen parfum, geen alcohol en geen agressieve stoffen meer voor mij. En de beste anti huidveroudering? Zo logisch: zonnebrandcrème!

In het land van cosmetica is duur dus niet beter. De marketingcampagne is beter! Heb ik je intersse gewekt? Lees dan vooral ‘Dr. Jetske’s huidboek’. Voor mij ging er een wereld open… wat zijn er toch een hoop fabels in de cosmeticawereld!

Natuurlijk is dit mijn ervaring. Mocht je zelf heel erg van geparfumeerde crèmes houden en van het gevoel van luxe, laat je door mij niet tegenhouden. Maar als je voor werkzame stoffen wilt gaan, hoeft cosmetica niet duur te zijn en kun je beter de geparfumeerde producten laten staan… of opruimen…

Ik heb nog maar een paar producten over. Alleen de toppers die ik regelmatig/dagelijks gebruik (daarom veroudert het ook niet). Mijn omgeving weet dit dus ik krijg gelukkig ook geen ongewenste producten meer cadeau. Ik vul pas aan als het bijna leeg/op is. Ik wil geen winkel in mijn huis. De drogist is een prima opslagplek voor mijn toekomstige spullen. 😀

Ook hier geldt: less is more!

 

Als je meer interesse in dit onderwerp hebt, kijk dan vooral op de site van Dr. Jetske Ultee: https://www.dr-jetskeultee.nl/. Dit betreft GEEN samenwerking. Ik ben gewoon razend enthousiast!